top of page

Michel Odent v Sloveniji

11.-13. marec 2016 na Zdravstveni fakulteti
 
PREDAVANJA:
 
»Poenostavljene strategije v dobi poenostavljenih tehnik carskega reza«

»Porod v znanstvenem kontekstu leta 2016«

DOGODEK BO TOLMAČEN V SLOVENŠČINO

Odent, Slovenija, seminar, carski rez, program konference Michel Odent

dr. Michel Odent je bil med leti 1962-1985 vodja kirurškega in porodnega oddelka v državni bolnišnici v Pithiviersu v Franciji. Je ustanovitelj centra za raziskovanje v Londonu (Primal Health Research Centre), avtor prvega članka v medicinski literaturi o uvedbi laktacije v prvi uri po rojstvu (1977), prvega članka o uporabi porodnih bazenov (1983) oz. o teoriji vstopnih vrat za bolečino (Gate Control Theory) (1975). Ustvaril je zbirko podatkov www.primalhealthresearch.com, v kateri so podatki raziskav o medsebojni odvisnosti zgodnje-otroškega obdobja ter zdravjem in osebnostnih lastnostih v kasnejšem življenju. Je avtor knjige »Porod in evolucija homo sapiensa« ter 12 drugih knjig, ki so objavljene v 23 jezikih.

 

Soorganizatorji predavanj Michela Odenta so: Združenje mamice za mamice, Oddelek in katedra za babištvo Zdravstvene fakultete Ljubljana ter Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Sekcija medicinskih sester in babic.

 

Program predavanj je razdeljen v strokovni del, z naslovom »Simplified strategies in the age of simplified techniques of cesareans«, ki je namenjen predvsem zdravstvenim strokovnjakom (babicam, medicinskim sestram, porodničarjem, ginekologom, pediatrom, neonatologom), študentom zdravstvenih strok in članom Združenja mamice za mamice in se bo izvajal v petek, 11.3.2016 na Zdravstveni fakulteti Ljubljana. Je pa predavanje odprto tudi za širšo javnost.

Za laično in strokovno publiko je predavanje z naslovom »Childbirth in the scientific context of 2016« organizirano 12. in 13.3.2016 na Zdravstveni fakulteti Ljubljana.

 

Kotizacija
Kotizacija za strokovni del dogodka, ki se bo odvijal 11.3.2016 znaša 70 EUR (DDV je vključen v ceno). Za študente zdravstvenih strok in člane Združenja mamice za mamice je kotizacija 35 EUR (DDV je vključen v ceno).


Kotizacija za predavanje, ki se bo odvijalo 12. in 13.3.2016, skupaj za oba dni znaša 85 EUR (DDV je vključen v ceno). Prijava je možna le za oba dni skupaj. Za udeležence, ki bodo prisotni že na strokovnem delu (v petek, 11.3.2016), se obračuna popust. Prav tako za člane Združenja mamice za mamice in študente.

 

Prijave so možne do 6.3.2016 oz. do zasedbe prostih mest. Odjave sprejemamo pisno na dogodki@mamicezamamice.com, do vključno torka, 6.3.2016. Kasnejših odjav ne sprejemamo. V primeru neudeležbe brez odjave, zaračunavamo polno kotizacijo.

 

Pravne osebe prejmejo predračun na podlagi prejete naročilnice. Pri plačilu na plačilni nalog pod »namen« pravne osebe obvezno navedejo ime (-na) udeležencev. Fizične osebe (udeleženci) znesek nakažejo do začetka izobraževanja na račun UL ZF:

SI56 0110 0603 0706 246, sklic: 00 760-106-873 Namen: Michel Odent.

 

Strokovni del predavanj je v postopku pridobivanja licenčnih točk. Ob zaključku vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi.
S kotizacijo imajo udeleženci odprt vstop na dogodek ter prejmejo kavo in prigrizek med odmori. Kosilo ni vključeno v ceno predavanja.

 

Kraj dogajanja:

Zdravstvena fakulteta

Zdravstvena pot 5

1000 Ljubljana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na: dogodki@mamicezamamice.com.

mamice za mamice
bottom of page