top of page

sob., 11. jan.

|

Mestna knjižnica Kranj

Srečna mama, srečen otrok

O psihološkem vidiku materinstva ter kako si v tem pomembnem obdobju lahko pomagamo ter vsakodnevno bolje poskrbimo zase. gostja: ALJA FABJAN, Integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in družinske terapije

Dogodek je polno zaseden. Obrnite se na dogodki@mamicezamamice.com
Drugi dogodki
Srečna mama, srečen otrok

Čas in lokacija

11. jan. 2020, 10:00 – 11:30

Mestna knjižnica Kranj, Gregorčičeva ulica 1, 4000 Kranj, Slovenia

O dogodku

 Obporodno obdobje, torej obdobje nosečnosti ter leta po rojstvu otroka, je eno bolj prelomnih obdobij v življenju ženske, katerega spremljajo ogromne spremembe na psihološkem področju, podprte z velikim nihanjem hormonov. Za depresijo trpi okoli 15 % nosečnic, enako pogosto se razvije (ali nadaljuje) poporodna depresija, anksioznost pa je prisotna pri 25 % nosečnic in pri 17 % mladih mamic. To, da mama predela svoje morebitne nerazrešene psihološke vsebine, poskrbi za zadovoljstvo v partnerstvu ter v odnosih z drugimi, sploh pa vsakodnevno za lastno zadovoljstvo, je največ, kar lahko naredi za podlago, iz katere bo omogočen razvoj zdravega in srečnega otroka.

Na srečanju bomo obravnavali psihološki vidik materinstva ter najpogostejše psihološke stiske, ki prizadanejo nosečnice in mlade mamice, ter predstavili načine, kako si v tem pomembnem obdobju lahko pomagamo ter vsakodnevno bolje poskrbimo zase.

Srečanje  bo vodila gostujoča strokovnjakinja, Alja Fabjan,  integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in družinske terapije.

Zaželen prostovoljni prispevek: 3€.

Deli dogodek

mamice za mamice
bottom of page