top of page
Search
  • info14873

Srečanje: čustva po porodu

Včeraj smo se v Hiši sreče na Jesenicah zbrali, da bi se pogovarjali o poporodnem obdobju, o čustvih, s katerimi se srečujemo po porodu, kaj vpliva nanje, kako družba sprejema poporodno otožnost ali depresijo, kako se spopadamo s temi čustvi, kakšen je vpliv hormonov, okolja, v katerem živimo in kako lahko nosečnice v prihodnje bolje pripravimo na to obdobje in kako pomagamo. Delile smo svoje občutke v poporodnem obdobju. Srečanje je bilo čustveno, tekle so tudi solze, zbudila se je kakšna bolečina, rodilo kakšno veselje.


Veseli nas, da se ženske med nami počutite dovolj varno, da zmorete odpreti svoja srca in govorite o svojih težkih spominih, o bolečini in o strahovih. Čeprav smo različne, smo vse mame in pomembno je, da razumemo, sprejemamo, ljubimo... ne samo svoje otroke, tudi sebe.


Pridružil se nam je tudi poseben gost, Paul Golden, ki v vlogi babice sodeluje pri porodih v Evropi, Novi Zelandiji, Avstraliji, tako v porodnišnicah, kot pri porodih na domu. Deluje na različnih področjih, kot zagovornik in mediator pri pravicah pri porodu, velik pomen daje naravnemu in aktivnemu porodu, hipnozi pri porodu (HypnoBirthing) ter še marsičemu drugemu... več o njem boste kmalu izvedeli v intervjuju.


98 views0 comments
mamice za mamice
bottom of page