top of page
Search
  • MAMICE ZA MAMICE

Pregled leta 2015 in zahvale

Leto 2015 je bilo za naše društvo zelo pomembno. Spoznale smo kar nekaj dobrih, srčnih ljudi, ki so nam vsak na svoj način lajšali pot skozi celotno leto. Naj se na tem mestu najprej zahvalimo vsem članicam društva ter partnerjem, brez katerih delovanje društva ne bi bilo mogoče. Zahvala gre tudi vsem, ki ste prihajali na redna mesečna srečanja, ki ste podali svoja mnenja, želje, skrbi. Z vašo pomočjo se učimo, razvijamo in napredujemo.


Preden si podrobneje pogledamo, kaj vse je društvo doživelo v letu 2015, vas prosim, da si vzamete par minut in rešite anketo na spodnji povezavi, da bomo tudi z vašo pomočjo v prihodnosti še boljši.


Hvala.



Poglejmo nekaj dogodkov, ki so zaznamovali leto 2015:


VZPOSTAVITEV SPLETNE STRANI


Da bi bile čim bolj dostopne, da bi delile skupne izkušnje, predloge, informacije in znanje, je v aprilu 2015 zaživela spletna stran www.mamicezamamice.com.



Zahvala vsem, ki ste prostovoljno pisale novice, članke, prispevke, popravke in ki ste prevajale članke iz angleščine in španščine: Anja Gradič, Bernadette Šmon, Katarina Gašperšič, Loreto Fernández, Nina Grašič, Tanja Menegalija, Zala Novak. Vsem, ki ste delile svoje porodne zgodbe in slike: Andreja H., Andreja Z., Arancha, Edina, Eva, Jana, Loreto, Maja, Nina, Sabina, Špela, Tina. In Nataši Slapar za vzpostavitev ter Nataši in Nini za urejanje spletne strani.


MESEČNA SREČANJA


Da bi približale društvo ženskam v skupnosti in da bi jim nudile varen prostor, kjer se lahko nasmejejo, zjočejo, vprašajo za nasvet, pogovorijo, smo v letu 2015 izvajale po 2 redni mesečni srečanji, na katerih smo govorile o različnih temah: nosečnost in porod, dojenje, o spanju dojenčka in sindrom nenadne smrti dojenčka, spolnost pred in po porodu, teorija navezanosti, naraven ali medikaliziran porod, uporaba zdravil med nosečnostjo in v času dojenja.


Zahvala KS Lesce za brezplačno uporabo prostora za srečanja in še posebej Boštjanu Brelihu, Ani Anderle za izdelavo vabil za srečanja, Kopirnici Boris Sodja s.p. pa za njihov tisk. Za pogostitev na srečanjih se zahvaljujemo Sadjarstvu Pr' Jernejc. Loreto Fernandez, Eleonor Duran, Nini Grašič za pripravo in izvedbo srečanj; članicam društva: Alenka, Bernadette, Eleonor, Erika, Lore, Nina, Nina G. za vestno udeležbo na srečanjih in izražanjem želja glede tematike na srečanjih. Ter vsem uporabnicam, ki niste članice, pa ste se srečanj kljub temu udeleževale in pridno zbirale prostovoljne prispevke.




OBJAVE V MEDIJIH


Da bi bilo društvo bolj prepoznavno in da bi ženske dobile informacije o tem, kje nas lahko najdejo, smo v letu 2015 objavili prispevke, članke ter intervjuje z različnimi mediji.


Zahvala reviji Jana in novinarki Bibi Jamnik Vidic, reviji Mama, Radiu Kranj in novinarki Ani Jagodic ter spletnim portalom iskreni.net z Darjo Ovsenik, bibaleze.si z Nikolino Koljanin in ringaraja.net z Metko Troha. Sodelovanje z vami je bilo prijetno in navdihujoče.



SODELOVANJE NA PRIREDITVAH


Društvo se je ljudem predstavilo tudi na raznih prireditvah in sicer na prireditvi Pozdrav soncu: sejmu nevladnih organizacij v Kranju (junij), na prireditvi LUPA: sejmu nevladnih organizacij v Ljubljani (september) in na festivalu družin Čarobni dan v Arboretumu – Volčji potok (avgust).

Zahvala Eleonor, Loreto in Nini za pripravo in udeležbo na prireditvah, ter Tiskarni Fara za hitro izdelavo promocijskega materiala.




POMOČ BEGUNCEM


V mesecu septembru in oktobru smo v društvu zbirali higienske pripomočke, zdravila, obleke in druge potrebne stvari za begunce, še posebej matere in otroke.


Zahvala vsem dobrim ljudem, ki so darovali in društvo Človekoljubno dobrodelno društvo UP za pomoč pri dostavi stvari na pravi naslov.


Za svetovanje in računovodske storitve se zahvaljujemo Ožbeju Bagiju s.p.. Za svetovanje in pomoč pri poslovnih zadevah društva pa regionalnemu stičišču nevladnih organizacij GROZD ter info centru CNVOS.

Poleg navedenega smo se predstavnice društva udeleževale še raznih konferenc in izobraževanj doma in po svetu ter spoznavale zanimive ljudi, ki jih ne bomo pozabile. Začeti so bili tudi nekateri projekti, ki bodo luč življenja ugledali v letu 2016.


Veselimo se prihodnosti. Pridružite se nam in nam jo pomagajte oblikovati!


MAMICE ZA MAMICE

10 views0 comments
mamice za mamice
bottom of page