Srečanje: Doula - ženska, ki razume

March 28, 2018

Od 22. do 28 marca smo praznovali svetovni teden doul. Namen tedna je bil predstaviti svetu ta izjemen poklic. Je eden izmed najstarejših in za tiste, ki tega ne veste, doule so ženske, ki spremljajo mame (ali očete) in njihove družine v različnih procesih materinstva.

Najbolj običajna je prisotnost doule v času nosečnosti in poroda.  Vendar pa lahko doula spremlja mamo kadarkoli jo ta potrebuje, npr. ob dolgih in težkih zdravljenjih neplodnosti, ob umetni oploditvi, ob izgubi dojenčka ali pri vzgoji.

Doula je ženska, ki je tu zaradi mame in njene družine, da jo spremlja, posluša ter podpira, brez sodb in usmerjanja. Skratka, doula je vedno na razpolago pomagati mami in njenim bližnjim.

 

Letos smo MAMICE ZA MAMICE želele prispevati svoj delež z organizacijo srečanja v Medgenaracijskem centru Kranj, ki je bilo namenjeno pogovoru o douli, kdo je in kaj je njeno delo. Srečanje je bilo zelo sproščeno in prijetno. Uživale smo v pogovoru, vendar je za vse zmanjkalo časa, zato smo se odločile, da podobna srečanja ponovimo.

 

Menimo, da je o temi, ki nas v svojem bistvu uči tudi, kako prisluhniti sočloveku, pomembno razpravljati z različnih zornih kotov. Ker doule še vedno iščemo svoje mesto v tej družbi, je potrebno naše delo osvetliti in ga predstaviti javnosti. Le tako bodo ljudje vedeli ali nas potrebujejo in kje nas lahko najdejo. Poleg tega je zelo pomembno, da nam je jasna naša pot in smisel našega poklica.  Pripravljene smo na odprto razpravo tako z morebitnimi uporabnicami naših storitev kot s  strokovnjaki.

 

In ti? Kako si preživela svetovni teden doul?

 

 

Če te tema zanima in si želiš izvedeti več, sodelovati ali deliti svojo izkušnjo, tako osebno kot poklicno, prosimo, piši na: info@mamicezamamice.com in obvestili te bomo o prihodnjih srečanjih. Lahko pa nas spremljaš tudi prek Facebook strani: https://www.facebook.com/mamicezamamice/.

 

 

 

 

Please reload

Zadnje novice

May 15, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nas
  • Facebook Basic Square
mamice za mamice

Pokličite nas:
Nina 051/344 478
Maja 041/414-465

 

Pišite nam:

info@mamicezamamice.com

dogodki@mamicezamamice.com

© 2015 mamice za mamice

Naš naslov: 

Združenje mam MAMICE ZA MAMICE
Brezje 59
4243 Brezje

 

TRR za donacije in članarine: SI56 2900 0005 1556 230

Vsak vaš prispevek nam veliko pomeni!                                                                Pogoji uporabe