Vesele urice: ZGODBA O VITALČKU

January 18, 2019

Delavnice za otroke, ki jih v sodelovanju s Kulturnim društvom Brezje, izvajamo enkrat mesečno na Brezjah, nadaljujemo s pravljico o Vitalčku. Ki pa ni navadna pravljica, saj otroci ob poslušanju tudi gibalno sodelujejo. Delavnica je primerna tako za otroke (vseh starosti), kot za starše. Predstavitev delavnice:

 

Kdo je VITALČEK?

 

VITALČEK je mali škrat, ki nikoli ne počiva. Stalno je v gibanju. Zelo rad telovadi. Ampak to ni navadna telovadba, ki jo poznamo mi. To je posebna vrsta telovadbe, ki je, kot ji pravi VITALČEK, ZDRAVILNA TELOVADBA.

Je skrbno čuvana skrivnost. Le redkim jo izda. Meni je izdal skrivnosti te telovadbe, a mi tudi naročil naslednje: » Ta skrivnostna ZDRAVILNA TELOVADBA je namenjena vsem otrokom. Ustvarjena je tako, da bodo vedno ostali zdravi, se z veseljem učili in igrali, radovedno odkrivali skrivnosti tega sveta in postali čudoviti odrasli ljudje.

 

ZGODBA O VITALČKU je pravljica z gibanjem, ki je nastala na podlagi iVitalis vadb. iVitalis vadba je osnovana na uporabni Kineziologinji po metodi Touch for Health® Otroci, ki v prijetnem vzdušju razgibajo vse pomembne mišice. Te mišice pa omogočijo pozitiven celostni razvoj (groba in fina motorika, ravnotežje in koordinacija, učne spretnosti, vitalnost in zdravje). Sorodna veja te metode je tudi Brain Gym in Edu-K  ( Paul and Gail Dennison). Ob poslušanju pravljice otroci sodelujejo in izvajajo iVitalis vaje.

 

 

 

Delavnico vodi Alenka Dijak, kinezioterapevtka in iVitalis svetovalka. Je diplomirana terapevtka medicinske hipnoze in članica Društva za medicinsko hipnozo. Je certificiranana Svetovalka za prehrano pri Akademiji AFP. Več o njej si lahko preberete na njeni spletni strani http://www.medihip.si.

 

Na spodnjih povezavah pa si lahko ogledate tudi nekaj njenih prispevkov:

 

Alenka Dijak: Brez strahu pred hipnozo.

 

Energijska Kineziologija: Vzpostavitev ravnovesja energij v telesu, zdravja in vitalnosti.

 

Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop

Meditacija za vse, ki zjutraj nimajo časa

 

Pridružite se nam na prijetni delavnici za otroke! Alenka zagotavlja, da nam ne bo žal.

 

Mamice za mamice

 

 

 

 

Please reload

Zadnje novice

May 15, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nas
  • Facebook Basic Square
mamice za mamice

Pokličite nas:
Nina 051/344 478
Maja 041/414-465

 

Pišite nam:

info@mamicezamamice.com

dogodki@mamicezamamice.com

© 2015 mamice za mamice

Naš naslov: 

Združenje mam MAMICE ZA MAMICE
Brezje 59
4243 Brezje

 

TRR za donacije in članarine: SI56 2900 0005 1556 230

Vsak vaš prispevek nam veliko pomeni!                                                                Pogoji uporabe