top of page
Search
  • info14873

NOVO SODELOVANJE: Miha Primožič, specialist športne prehrane, osebni trener in inštruktor za nosečni


Novo leto nam prinaša nove izzive in tudi nova sodelovanja. Z veseljem vam predstavljamo Miho Primožiča, osebnega trenerja in specialista športne prehrane, ki pri svojem delu ne uporablja standardnih metod, je namreč mnenja, da je v današnjih časih vse preveč "čudežnih napitkov" in restriktivnih diet, ki pri ljudeh povzročajo le dodatne težave. Za uspeh namreč tega ne potrebujejo. Potrebujejo le osebni pristop in nekoga, ki jih bo poslušal in tudi slišal. Cilj do uspeha je prepoznavanje težav posameznika in reševanje le teh.


Ima mednarodno licenco za osebnega trenerja organizacije IFPA. Licenco je dodatno nadgradil z IFPA licenco za specialista športne prehrane. Je mnenja, da so pridobljene licence le začetek in se je potrebno dodatno izobraževati. Ravno zato je postal član Advanced Coaching Academy, kjer osvaja nova znanja s področja vadbe in prehrane. Redno se udeležuje tudi seminarjev iz različnih področij.


Poleg vsega pa je partner Super Mame in oče dvema hčerkama. Na poti starševstva je bil tudi sam priča mitom, ki nosečnice/mame samo begajo, zato bi rad tudi na tem področju pomagal. Ker je bilo to področje zanj kot osebnega trenerja novo je vse skupaj podrobno raziskal in se na trening za nosečnice pripravil. Svoje znanje pa je želel nadgraditi tudi s strokovnim znanjem, ki je podprto s študijami. Ravno zato se je udeležil seminarja, ki ga je organiziral Advanced Coaching Academy. Po zaključenem seminarju je opravil tudi izpit in pridobil licenco Fem Fit inštruktorja.


Malo za tem ga je kontaktirala Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in družinske terapije, ki je njegovo delo spremljala že dlje časa. Ker imata podobne poglede, ga je prosila, da bi se dobila in se pogovorila o morebitnem sodelovanju na Pre/Post Natal področju. Priznava, da se je na začetku delovanja na tem področju ustrašil, a je strah zbledel takoj, ko sta z Aljo pričela govoriti o projektu. Ideja, da združita njuno znanje in ponudita neko celoto, ki bo nosečnicam in mamam pomagala na njihovi poti, se mu je zdela fantastična. Veseli se, da lahko s svojim znanjem o vadbi, prehrani in svojimi osebnimi izkušnjami kot starš pomaga drugim na njihovi poti.

Miha bomo spoznali na februarskem srečanju v Mestni knjižnici Kranj, kjer bomo govorili o prehrani in aktivnosti med nosečnostjo in po porodu. Na dogodek se lahko prijavite TU.


Pridružite se nam, zagotovo nam ne bo dolgčas :)


Ekipa Mamice za mamice




282 views0 comments
mamice za mamice
bottom of page