MAMICE POMAGAMO DO VOZNIŠKEGA IZPITA

February 25, 2020

Pred kratkim so z nami stopile v stik mamice, ki želijo trem mamicam omogočiti mobilnost, zato so se odločile

 

za zbiranje sredstev, da jim plačajo vozniški izpit. Ker so želele zagotoviti transparentnost sredstev, so nas prosile, če lahko denar zbiramo na TRR-ju društva.

Ker smo v društvu Mamice za mamice tudi same aktivne na področju pomoči drugim, smo seveda z veseljem sprejele sodelovanje. Zaenkrat zbiramo denar za 3 mamice (še kakšna pa čaka na to priložnost) in sicer ga lahko nakažete na

TRR društva: SI56 2900 0005 1556 230, Namen: IZPIT.

Vsa sredstva bodo šla v celoti in izključno za plačilo ur vožnje in testov.

V kolikor imate predlog za drugačno vrsto pomoči/donacije, pokličite na 040 480 342 (Urška Rožanc).

 

Komu boste s prispevkom pomagali?

 

Lidija, Koroška: Sem mamica dveh fantkov. Že v času študija sem se začela preživljati sama. Poleg študija sem delala, da sem si lahko privoščila najemnino, hrano in ostale nujno potrebne stvari. Za izpit kljub veliki želji, žal nikoli ni ostalo dovolj denarja. V času študija sem bila diagnosticirana z avtoimunsko boleznijo ščitnice, ki je zaznamovala in spremenila mojo pot. Partner je trenutno zaradi poškodbe na dolgotrajni bolniški v čakanju na operacijo, jaz pa v iskanju službe. Moj vozniški izpit bi resnično olajšal situacijo in spremenil naše življenje na boljše.

 

Anamarija, Savinjska: Sem mamica dveh otrok. Živimo pri tašči v eni sami sobi vsi štirje. Najin edini dohodek je plača moža in otroški dodatek. Trenutno je zaposlen samo mož, sama se težko zaposlim, saj nimam lastnega prevoza. Iz meseca v mesec se sproti odločava, katero položnico lahko plačava in katero spet prestaviva v naslednji mesec. Vsak mesec je za nas velika borba. Opravljanje vozniškega izpita je za nas edina možnost, da se končno zaposlim in si lahko finančno opomoremo.

 

Alja, Kozjansko: Sem mamica punčki. Od 15 leta sem delala v baru, zato da smo imeli za hrano, avtobusno karto in za kakšne šolske potrebščine. Pri 18. letih sem šla živet k partnerju, zaradi zelo težkih družinskih razmer. S partnerjem živiva na samem, povsem oddaljena od trgovin, pošt, vrtca itd. Partnerja je pred 12 leti povozil avto. Za seboj ima 33 operacij in še kar nekaj jih čaka. Obravnavajo ga kot delovno nesposobnega, saj je invalid. Ker partner težko hodi in mu je vsaka obremenitev velika (prevoz do trgovine ipd), si želim opraviti izpit za avto, da lahko postanem neodvisna, poiskati službo in pomagati, da si končno finančno opomoremo.

 

Mamice, pobudnice akcije:

V letu 2018 so se naša življenja prepletla. Ženske iz vseh vetrov nas je povezalo dejstvo, da bomo tistega decembra postale mame. Sprva le prijeten spletni klepet, je postal postal prostor kjer si lahko zaupamo, dobimo nasvet, se spodbujamo, nasmejimo in delimo svoje izkušnje. Skupina je postala del naših vsakdanjikov in iz virtualnih pogovorov so se stkala prava pristna prijateljstva.

 

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo srčnost in pomoč!

Please reload

Zadnje novice

May 15, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Sledite nas
  • Facebook Basic Square
mamice za mamice

Pokličite nas:
Nina 051/344 478
Maja 041/414-465

 

Pišite nam:

info@mamicezamamice.com

dogodki@mamicezamamice.com

© 2015 mamice za mamice

Naš naslov: 

Združenje mam MAMICE ZA MAMICE
Brezje 59
4243 Brezje

 

TRR za donacije in članarine: SI56 2900 0005 1556 230

Vsak vaš prispevek nam veliko pomeni!                                                                Pogoji uporabe